Агнесови сърца

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Агнесови сърца
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 4
12/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Агнески, но под формата на сърца - има ли по-вкусен начин да кажеш на някого обичам те?"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г краве
  • захар - 150 г
  • орехи - 200 г смлени
  • ванилия - 1 бр.
  • белтъци - 6 бр.
  • брашно - 200 г
  • жълтъци - 6 бр.
  • пудра захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кравето масло трябва да е със стайна температура. Кравето масло се разбива заедно с кристалната захар. Разбива се с миксер докато побелее. След което към сместа се добавят смлените орехи и ванилията. Разбърква се хубаво с лъжица.

Отделно се разбиват белтъците на сняг. След като белтъците са разбити се прибавят към маслената смес.

Разбърква се хубаво до получаването на еднородна смес. След това постепенно се прибавя и брашното. Бърка се до получаването на еднородна смес. Получената смес се изсипва в намазана с олио и набрашнена тава. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пече се докато сладкишът покафенее, за около 20-30 минути.

След като сладкишът е готов се оставя настрани да изстине. През това време се приготвят жълтъците. Жълтъците се разбиват с пудрата захар до побеляване. Получената смес от жълтъците се изсипва върху изпечения и изстинал блат.

Готовият сладкиш се остава на прохладно място. Сладкиша се оставя за около 5-6 часа, може и за 12 часа. След което с помощта на формичка за сладки под формата на сърце се изрязват агнесовите сърца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: