Лесни понички

12/12/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач291903392
"Дали тази рецепта ще събере 10 000 лайка, ако обещаем за всеки лайк по една поничка "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 425
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. След като сме пресели брашното го смесваме с бакпулвера. Добавяме също солта и захарта. Разбъркваме. Отделно разбъркваме жълтъците и белтъците.

След това добавяме киселото мляко, което предварително сме разбили със содата. Накрая се прибавя и разтопеното масло. Разбърква се хубаво. След това изсипваме получената смес към брашното. Добавя се и индийското орехче. Разбърква се, докато се получи лепкаво тесто.

Плотът или масата се набрашняват обилно. Полученото лепкаво тесто разточваме на тънка кора с дебелина около 5 мм. След което с помощта на чаша изрязваме кръгчета. В центъра на получените кръгчета с помощта на по-малка чаша правим отвор.

Получените пръстени се пържат в силно нагорещено олио. По-добре да ги пържите в по-дълбока тенджера. Поничките се пускат за около минута в олиото. Когато пуснете поничката в олиото тя ще потъне.

Когато изплува над олиото са обръща за малко от другата страна и се вади. Опържените понички се оставят върху салфетка, да попие излишната мазнина.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар