Лесни понички

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Лесни понички
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 6
12/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Дали тази рецепта ще събере 10 000 лайка, ако обещаем за всеки лайк по една поничка"

Необходими Продукти

  • брашно - 3.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 3 бр.
  • белтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 3/4 ч.ч.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • масло - 50 г
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. След като сме пресели брашното го смесваме с бакпулвера. Добавяме също солта и захарта. Разбъркваме. Отделно разбъркваме жълтъците и белтъците.

След това добавяме киселото мляко, което предварително сме разбили със содата. Накрая се прибавя и разтопеното масло. Разбърква се хубаво. След това изсипваме получената смес към брашното. Добавя се и индийското орехче. Разбърква се, докато се получи лепкаво тесто.

Плотът или масата се набрашняват обилно. Полученото лепкаво тесто разточваме на тънка кора с дебелина около 5 мм. След което с помощта на чаша изрязваме кръгчета. В центъра на получените кръгчета с помощта на по-малка чаша правим отвор.

Получените пръстени се пържат в силно нагорещено олио. По-добре да ги пържите в по-дълбока тенджера. Поничките се пускат за около минута в олиото. Когато пуснете поничката в олиото тя ще потъне.

Когато изплува над олиото са обръща за малко от другата страна и се вади. Опържените понички се оставят върху салфетка, да попие излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: