Картофени шайби с кайма

Картофени шайби с кайма
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
12/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Знаете ли кое е двойно по-вкусно от хамбургер? Тези картофени шайби с кайма"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 едри бр.
  • кайма - 200 г
  • кимион
  • черен пипер
  • лук
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 1 - 2 с.л.
  • чубрица
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • магданоз
  • лютеница - или доматен сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват се на шайби около 0.5 мм. После всяко кръгче се срязва през средата, но не до края, а при основата си да са свързани.Трябва се получи като разтворена книга.

Омесва се каймата с нарязан ситно лук, чубрица, кимион, галета, черен пипер и яйцето. Взема се малко топче кайма, внимателно се разтваря картофа и с нож се намазва едната половинка, отгоре леко се притиска с втората половинка и нареждаме в чиния.

Загрява се олио в тиган, всяка картофена шайба с кайма се овалва в брашно, излишното се изтупва и пържим на умерен огън от двете страни докато се изпържат добре картофите, за да не останат сурови.

Изваждат се върху салфетка да попие мазнината. По желание сервираме с лютеница или доматен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стефан Рачев
Стефан Рачев
То всичкото е много хубаво, ама как точно режете картофа на половин милиметър, и после го разцепвате по средата, и получавате тази картофена цигарена хартийка, за да се достигне резултата от снимката?
29.06.2017 17:02
3