Пържени китайски хлебчета

01/02/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410306
"Точно така, много пържене има в китайската кухня, сигурно затова и е толкова вкусна "
Приготвяне280 мин.
Готвене30 мин.
Общо310 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 222
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата64
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • мая - 1 кубче
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 11 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята с щипка захар в малко хладка вода. В дълбоккупа сипете брашното, добавете шупналата мая и долейте останалата вода. Бъркайте в една посока и замесете меко тесто. Оставете го покрито с кърпа да удвои обема си за около 2 часа на топло. След като втаса, се премесва на ново и пак се оставя да втаса за 2 часа.

От готовото тесто оформете руло с дължина около 60 см и диаметър 5 см. Отрежете от него парчета с дебелина 5 см. Всяко парче оформете на кръгла питка или на форма по желание и ги оставете да починат за 30 минути. Всички хлебчета сварете на пара за около 20 минути.

Загрейте повечко олио във фритюрник или тенджера и изпържете в много силно сгорещената мазнина питките до тъмно златиста коричка. Изпържените питки се отцеждат върху решетка.
подобни рецепти тук

5 9
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 08:26
от доста време търся рецепта за тези пържени китайски питчици...казвате че не е вярна рецепата ли?
0
0
haha
haha
07.03.2015 18:39
momi4eta vidiahte edin maj i mu vzehte akala -- po-spokoino deee - moje pak da moje pove4e ot vas - dundi
0
0
Smaiki
Smaiki
09.09.2012 17:10
Ами като не се прави така, вземи напиши как точно се прави тогава, че и останалите да знаем
1
0
мария
мария
20.10.2014 18:38
кажи ти като много знаеш
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв