Слепени сладки с мармалад

12/12/2016
ГЕРГАНА ЯНКОВАот ГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач 2x
"Най-обичаните сладки от децата, на които и възрастните не прощават "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 919
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • мас - 1 - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 ч.ч. размекнато
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • ванилия - 3 бр.
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч. за средно твърдо тесто
  • сладко - или мармалад за слепване (аз използвах мармалад)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се смесват и се объркват много добре с дървена лъжица. Содата се гаси в киселото мляко. Прибавя се брашното по малко и се разбърква.

Готовото тесто се пълни в шприц и върху хартия за печене се правят розичка по розичка.

Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 7-8 минути (до бледо порозовяване).

След като леко се охладят се слепват по две с мармалада/сладкото и се поръсват обилно с пудрата захар.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар