Миди по ориенталски

13/12/2016
Анонимен
отАнонименНовак9847
"Уникално вкусно, много ефектно и най-важното - лесно за приготвяне "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо481
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Мидите се почистват и сваряват в подсолена вода, колкото да се разтворят леко, за да може да се напълнят после.

2. Запържваме лука, след това добавяме ориз, черен пипер смлян и бахар.

3. Напълваме мидите с плънката.

4. След като ги наредим в тенджера поставяме отгоре им чиния, за да не се надигнат докато се варят. Добавяме сол, олио и сипваме отгоре от водата на сварените миди. Желателно е да се сложи повече вода, а не само 3 ч. ч., според количеството ориз.

5. Готвят се на умерен котлон докато се свари оризът.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар