Шоколадов кейк без брашно

05/02/2012
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
"Кейк без брашно? При това шоколадов? Дайте го насам!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 976
  • Преглеждания за месеца252
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • шоколад - 350 гр натурален (74% какао)
  • масло - 200 г краве
  • яйца - 6 броя, жълтъци и белтъци отделно
  • кафява захар - 200 г, може и обикновена
  • за поръсване
  • шоколадови пелети - 1/2 ч.ч., може и натрошен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На водна баня внимателно разтопете шоколада с маслото. Разбийте жълтъците със захарта, добавяме шоколада постепенно при непрекъснато разбиване.

Отделно разбийте белтъците, след което внимателно с шпатула добавете към останалата смес. Изсипете сместа за кейка върху тава, застлана с хартия за печене.

Отгоре поръсете с шоколадовите пелети и сложете Шоколадовия кейк без брашно да се пече в предварително загрята фурна на 175 за около 35 мин.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ванката
ванката
08.09.2013 17:38
Чуден става, като един голям мъфин.
Вече за 2ри път го правя, но се питам само как е най-добре да се пече - горе и долу, форе или горно загряване с вентилатор?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв