Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Коледни сладки със свинска мас

Коледни сладки със свинска мас

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Коледни сладки със свинска мас
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
15/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Най-вкусните коледни сладки са при нас, затова Дядо Коледа ще ни донесе подаръците първо на нас"

Необходими Продукти

  • мас - 1 ч.ч. свинска
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • брашно - за средно меко тесто
  • пудра захар - за поръсване
  • сладко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се поставя в съда, в който ще приготвим тестото. В средата се прави кладенче и се добавят яйцето, захарта и разтопената свинска мас.

Содата се добавя и разбърква в киселото мляко. Към брашното се добавят млякото, ванилията, настърганата лимонова кора и солта. Замесва се средно меко тесто.

Не трябва обаче да е прекалено меко, защото при печене сладките могат да се разлеят прекалено много. От тестото се оформят топчици. С помощта на малко шишенце (от лекарства например)се правят вдлъбнатинки в средата на всяка топчица.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса докато краищата им започнат да порозовяват. Още топли се овалват в пудра захар. Във вдлъбнатинките се поставя сладко от череши или ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: