Плетен бутер тиквеник

15/12/2016
"Запретвайте ръкави, че този тиквеник няма сам да се приготви! И да не забравите после да хапнете за наше здраве "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 283
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата и я настържете на едро ренде. Загрейте олиото в подходящ съд на котлона. Добавете настърганата тиква. Задушете я докато омекне. Добавете захарта, джинджифила и канелата /количеството е по желание/.

Гответе при непрекъснато бъркане, докато течността се изпари. Прибавете нарязаните орехови ядки. Разбъркайте и свалете съда от котлона. Охладете плънката.

Разточете бутер тестото. Разточете кора и покрийте дъното на подходящата тавичка, като предварително сте я застлали с пергаментова хартия. Повдигнете крайчетата на бутер листа, за да се покрият и стените на тавичката.

Изсипете плънката и разстелете равномерно. Нарежете останалата част от бутер листа на тънки ленти. Изплетете решетка и покрийте горната част. Подпъхнете крайчетата.

Сложете тавата в предварително загрята фурна. Запечете. След като повърхността получи златист загар, покрийте с алуминиево фолио и продължете печенето, за да може да се изпече добре и долната част.

Готовият бутер тиквеник охладете и нарежете на подходящи парчета.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар