Вита баница със спанак и сирене

16/12/2016
"Баба я приготвяше с ръчно точени кори, но и с готови е все така хубава "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 919
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет
  • спанак - 300 г
  • яйца - 4 бр.;
  • кисело мляко - половин кофичка
  • сода - 1 щипка
  • сирене - 300 г
  • олио - 3 - 4 с. л. и за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изрязваме стъблата на спанака. В тенджера кипваме около литър, литър и половина вода.

Щом заври я махаме от котлона и слагаме спанака за около минута, за да омекне, след което го вадим и оставяме да изстине. Щом изстине го изстискваме от водата и нарязваме на дребно.

В купа чупим яйцата, разбиваме ги хубаво и добавяме олиото и киселото млякото, в което предварително слагаме щипката сода. Разбъркваме хубаво. В друга купа или чиния натрошаваме сиренето.

Намасляваме тавичка. Отваряме пакета с корите, вземаме две намазваме ги с плънката от яйцата и млякото, поръсваме със сирене и после със спанак и навиваме по-дължина на руло и слагаме в тавата, като започваме от средата да редим.

И така с всички. Отгоре намазваме баницата с останалата плънка от яйцата и млякото, и малко олио.

Печем баницата в предварително загрята фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар