Руло от кайма с чудна плънка

16/12/2016
цветослава киркова
отцветослава кирковаГотвач374192281
"Съберете семейството около трапезата и го нагостете с това великолепно руло с чудна плънка, защото всички заслужават да похапнат вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53 494
  • Преглеждания за месеца4589
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в дълбока купа, чукнете яйцето, добавете киселото мляко, галетата и подправките, омесете добре каймата и оставете да престои 30 мин.

През това време в дълбок тиган сложете нарязания на дребно праз да се задушава, когато е почти готов добавете гъбите нарязани на филийки, след около 5 минути налейте виното, добавете черен пипер и сол, разбъркайте и когато плънката е готова я свалете от котлона.

Вземете парче прозрачно фолио, сложете го върху плота и го намазнете, отгоре разстелете каймата на голям правоъгълник, изсипете плънката върху каймата и я разпределете внимателно навсякъде върху каймата.

Завейте на стегнато руло и го сложете в тава застлана с хартия за печене, сипете много малко вода и малко мазнина.

Печете рулото за около 35 минути на 220 градуса, извадете го от фурната, вземете слайсовете бекон и ги разпределете върху рулото на еднакво разстояние, като подпъхнете краищата му отдолу под рулото, между лентичките бекон, подредете широки и тънки парчета кашкавал, запечете за още 10 мин. до златиста коричка.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар