Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Панирано пилешко филе с чесън

Панирано пилешко филе с чесън

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Панирано пилешко филе с чесън2 / 3
16/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3-4
"Пилешко филе с хрупкава панировка търси гладна компания за вечеря или обяд"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 кг
  • чесън - 1 главичка
  • брашно - 7 - 8 с.л.
  • галета - 7 - 8 с.л.
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера наливаме вода, подсоляваме я и слагаме вътре филето. Слагаме на котлона и варим до готовност, след което изваждаме филето.

В купа или чиния сипваме брашното. В друга купа или чиния сипваме галетата и в трета купа чупим яйцата. Почистваме и настъргваме чесъна в яйцата и разбъркваме хубаво.

В тиган сипваме олиото и го слагаме на котлона, щом се нагорещи, вземаме едно от пилешките филета, овалваме го в брашното, след това в яйцето с чесъна, и след това в галетата. Повтаряме още веднъж и слагаме в тигана.

Така процедираме с всички парчета филе. Панировката е много вкусна и лека.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лиляна
Лиляна
Вкусно и ароматно!
17.12.2022 16:52