Дърпана баница с праз и сирене

17/12/2016
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaПомощник Готвач20767361
"За приготвянето на тази баница се иска майсторлък, какъвто няма да получите с четене, а само с много упражнения. Но резултатът е зашеметяващ "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 449
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва тесто, разделя се на равни части, всяка част се оформя на топче. Оформените топчета тесто се подреждат в тава и се поливат обилно с олио. Тестото се оставя да си почине и да се отпусне за 10-15 минути.

През това време се приготвя плънката. Лукът се нарязва на дребно и се задушава в малко олио, оставя се да изстине. Към него се добавят намачканото сирене, яйцата и киселото мляко с разтворената в него сода.

Взема се топче тесто и се разтегля във формата на кръг върху покривка, когато се разтегли на голяма кора, се полива с малко олио и няколко лъжици от плънката.

Навива се на руло с помощта на покривката. Поставя се в намазана с олио тава във форма на охлювче.

Така се оформя цялата баница, оставя се да си почине около 10 минути и се пече на 180 градуса за 30-35 минути. Изпечената баница се напръсква с вода и се покрива с кърпа.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар