Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко филе с картофи, гъби и сметана

Пилешко филе с картофи, гъби и сметана

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Пилешко филе с картофи, гъби и сметана
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 4
18/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Нали знаете, че храната, изядена по празниците и с много настроение, не е калорична и не се лепи?"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 300 г
  • кромид лук - 1 глава
  • картофи - 4 бр.
  • зехтин - 50 г
  • гъби - 200 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • сол
  • за марината
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • соев сос - 3 с.л.
  • мащерка - 5 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • джоджен - 2 - 3 листа
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва и начуква, за да станe още по-крехко, след което се накисва в марината.

Нарязваме мащерката, джоджена и чесъна на ситно и прибавяме соевия сос, виното и черния пипер. Във всичко това слагаме пържолите да киснат някъде около час.

През това време нарязваме лука, картофите и гъбите. Запържваме в зехтина лука, докато омекне, после слагаме картофите и гъбите.

Слагаме в тавичка за печене и нареждаме отгоре пилешкото филе, заливаме със сметаната. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Останалата марината сипва ли се
16.09.2022 09:15