Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бърза торта с пандишпанови пръчици

Бърза торта с пандишпанови пръчици

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Бърза торта с пандишпанови пръчици
Снимка: Ваня Благоева
1 / 3
19/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
7-8
"Никой не отказва рецепта за торта, особено когато е бърза и толкова вкусна"

Необходими Продукти

  • пандишпанови пръчици - 400 - 450 г
  • прясно мляко - 700 мл.
  • вода - 100 мл.
  • нишесте - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
  • течен шоколад - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме млякото. В чаша сипваме 100 мл студена вода, добавяме вътре нишестето (ванилия, ягода, шоколад, малина, праскова или друго), разбъркваме хубаво.

Щом млякото заври, добавяме захарта, разбъркваме хубаво и след това изсипваме нишестето, варим до готовност по-указанието на пакета, като от време на време разбъркваме, да не се захване, а преди да го махнем добавяме ванилията.

Щом кремът е готов, още докато е топъл, вземаме малка тавичка, отдолу я намазваме с крем, отгоре нареждаме хубаво пандишпановите пръчици, правим блат с тях.

Отгоре ги заливаме с крем и така повтаряме още два пъти. На водна баня разтопяваме хубаво течния шоколад и украсяваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: