Панакота с ягоди (Panna Cotta with Strawberry)

19/12/2016
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач41064831901
"Страхотен десерт, приготвен с много желание и капка въображение, с който да смаете гостите "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо913
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си стъклени чаши - 4 бр. Желатинът се разтваря в 2 с.л вода и се оставя да набъбне за около 10-15 минути. Оставя се настрани.

В тенджера се изсипва млякото, сметаната, захарта и се оставя на умерен огън да къкри, но не и да ври. Разбърква се, за да се разтвори захарта. Сваля се от котлона и се оставя за 10-15 минути да се охлади и се прибавя ванилията и желатинът, разбърква се докато се стопи.

Сместа се изсипва в стъклени чаши под наклон, подпрени в тавичка с хавлиена кърпа, примерно. Оставя се да се стегне за най-малко 4 часа или за една нощ. Ягодите се поставят в тенджера със захарта и посочената в рецептата вода.

Оставят се да къкрят за около 5 минути при непрекъснато разбъркване. Свалят се от котлона и се изсипват в блендер, за да се пасират и станат на пюре. След това се поставят в цедка, за да се отстранят семките. Охлаждат се на стайна температура и след това се долива сока при панакотата. Охлажда се.

Източник: Home Cooking

Забележка: Ползвала съм замразени плодове от вишни, малко ягоди и боровинки. Може да се ползват всякакъв вид плодове пасирани в блендер.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар