Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена Пица»Калцоне с тиквички и пилешко

Калцоне с тиквички и пилешко

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Калцоне с тиквички и пилешко1 / 2
20/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 200 мл
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мая - 7 г суха
  • За плънката
  • пилешки гърди - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • босилек - 1 ч.л.
  • червен лук - 2 глави
  • тиквички - 1 бр.
  • лютеница - 2 с.л.
  • люти чушки - 1 бр. червена
  • аншоа - 2 - 3 филета
  • олио - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л. тъмен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята разтворете в хладка вода и сипете постепенно в купата, където сте приготвили брашното. Добавете и зехтина, солта и замесете с ръце меко тесто.

Оставете тестото на топло като го покриете с влажна кърпа. Докато тестото втасва пригответе плънката. Пилешкото месо се накълцва на малки парчета и се полива със соевия сос. Загрявате мазнина в тиган и запържвате месото.

Когато то е готово го извадете и в неговата мазнина изпържете нарязаните - лук, тиквичката, лютата чушка. След 2 минути добавете филетата от аншоа, босилек, още малко соев сос и лютеницата.

Разбъркайте и върнете и пилешкото месо при останалите продукти. Оставете плънката настрана да изстине докато оформяте тестото. Разделете го на две топки и ги разтеглете с ръце на два сравнително тънки големи кръгове.

От плънката слагайте на едната половина от кръга, след което сложете и нарязан на кубчета кашкавал, намокрете леко ръбчето на тестото и прихлупете с другата половина. Притиснете добре за да се залепи тестото и печете в предварително загрята фурна за около 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: