Зеленчукова яхния с картофи

28/12/2016
"Яхния само със зеленчуци - мечтата на вегетарианците и постещите "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 450
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • домати - 1 буркан червени стерилизирани
  • лук - 2 глави /100 гр./
  • чушки - 3 бр. червени
  • чесън - 3 скилиди
  • олио - 50 мл.
  • червен пипер - 1 супена лъжица
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, обелват и нарязват на едри кубчета. Чушките се измиват, изчистват от семките и се нарязват на дребни парчета. Лукът се обелва и нарязва. Чушките и лукът да не се пържат и задушават!

Олиото се загрява в тенджера и се поставят всичките продукти.

Доматите, ако не са обелени преди стерилизацията, след изваждане от буркана се обелват много лесно и тогава се поставят в тенджерата. Налива се вода, докато се покрият продуктите.

Вари се на слаб огън, докато се сварят картофите - около 35 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Тодор Хаджиев
Зеленчуковите яхнии са от групата на постните храни и са широко използвани в българската национална кухня. Те са изключително здравословни храни, особено когато се приготвят без пържене на зеленчуците.Радостен е фактът, че в този конкурс се предложи такова голямо разнообразие от чудесни зеленчукови яхнии.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв