Запечена саздърма с лук и яйца

20/12/2016
"Вкусотия ще приготвим за минути и всички вкусно ще нагостим "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 502
  • Преглеждания за месеца209
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • саздърма - 600 г
  • лук - 2 глави големи
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете лука. Нарежете го на ситно. Задушете го в мазнината, докато омекне.

Нарежете саздърмата на кубчета. Прибавете я към задушения лук и разбъркайте. Гответе 2-3 минути при непрекъснато бъркане.

Изсипете сместа в подходяща тавичка. Оформете четири гнезда и чукнете яйцата в тях.

Сложете тавичката в загрята фурна. Запечете за около 12 минути до готовност на яйцата.

Готовото ястие поръсете със свеж магданоз и поднесете.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар