Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Новогодишни пингвини от маслини и сирене

Новогодишни пингвини от маслини и сирене

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Новогодишни пингвини от маслини и сирене
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
20/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Ефектно и вкусно предястие, което ще внесе много свежест и настроение на празничната трапеза"

Необходими Продукти

  • маслини - 10 големи (може и без костилка)
  • маслини - 10 по - малки (може и без костилка)
  • моркови - 1 бр.
  • сирене - 120 г меко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът се измива и се реже на кръгчета.Трябват ви десет кръгчета. Кръгчетата трябва да са с дебелина около 1 см. От всяко кръгче морков се изрязва по едно малко триъгълно парче.

Изрязаното триъгълниче от моркова не се изхвърля, то също ще ви трябва. Пингвините могат да се направят и от маслини с костилки. Аз съм ги направила от маслини с костилки.

За да ви е по-лесно може да използвате маслини без костилка. От големите маслини също се реже по едно триъгълно парче. Мекото сирене се намачква. Трябва да стане на каша. С намачканото сирене се пълни голямата маслина.

След това се взима клечка за зъби и се забожда за моркова. След това за клечката за зъби закрепяте и маслината. Отрязаното парче от моркова и напълнената част от маслината трябва да са отпред. След това на по-малката маслина се прави малка дупка.

В нея се закрепя изрязаното триъгълно парче от моркова. Закрепя се и по-малката маслина за клечката за зъби. Това се повтаря и с останалите маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: