Пиле фрикасе с гъби

12/08/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
"Уникално вкусен вариант на любимото ни фрикасе - с гъбки и масълце!"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 020
  • Преглеждания за месеца458
  • Преглеждания за седмицата62
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо в подсолена вода и щом кипне, добавете, лука, срязан на две, разполовени скилидки чесън и зърна черен пипер. Оставете да се вари около 30 минути.

Загрейте маслото в друг съд и сложете гъбите да се запържват, предварително почистени и нарязани на филии. Щом омекнат и се запържат, добавете брашното и бъркайте енергично.

Щом се разтвори снемете от котлона и постепенно долейте 600 мл от бульона. Върнете на котлона и бъркайте за около 5 минути, докато се получи гъстия сос за фрикасе.

Накълцайте копър и го добавете към ястието. Накрая разбъркайте с накъсаното пилешко месо и долейте на тънка струйка сметаната. Разбърквайте, като при нужда овкусете с черен пипер и сол.
подобни рецепти тук

5 10
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ivo
Ivo
03.07.2016 19:26
Сметаната, която добавих не беше растителна. Добавих и щипка индийско орехче и щипка индийско къри. Стана вкусно.
0
0
Dess
Dess
24.06.2013 10:44
Мисля да я пробвам изглежда много добре и звучи много вкусноооо!:)
0
0
Г-жа Халидей
Г-жа Халидей
13.08.2012 22:07
Страхотна рецепта - бърза и вкусна. Цялото семейство я хареса. Със сигурност ще бъде често ястие на нашата трапеза. Благодаря ви.
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв