Пухкава заливка за мусака

21/12/2016
Калинов
отКалиновНовак722401
"За приготвянето на перфектната мусака, трябва да приготвите перфектната заливка - ето я и рецептата "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 531
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме белтъците от жълтъците и разбиваме млеката с жълтъците. Поставяме на котлона тенджерка и слагаме маслото с много малко олио.

След като загрее добре запържваме брашното до златисто и добавяме млякото с жълтъците, подправяме със сол и пипер и бъркаме постоянно до сгъстяване.

Намаляваме котлона на минимум за около 5 минутки да къкри спокойно, като бъркаме, за да не залепне.

Спираме котлона и оставяме да изстива (като поизстине става доста гъсто), а през това време разбиваме белтъците на сняг и ги смесваме внимателно с вече поизстиналата смес.

Естествено за получаването ни на перфектна мусака като от книгите на Балкан турист трябва да подготвим и другите продукти като спазваме всички правила необходими за една мусака - лук, морков, картофи и свинска кайма и нищо повече.

Тази заливка е наистина уникална и стои отгоре на мусаката (както трябва да бъде) с дебелина около 2 см, разбира се зависи и от тавата, в която ще печем. Пробвайте и винаги ще правите мусаката си така.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар