Сочни пържоли от конско месо

21/12/2016
Monika Ivanovaот Monika IvanovaМастър Шеф 3x
"Месото бива няколко вида - пилешко, свинско и божествено вкусно конско Затова, падне ли ви - не пропускайте да опитате конски пържоли "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 604
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • конско филе - 600 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • ракия - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • червено вино - 2 с.л.
  • лук - 1/2 глава (нарязан на шайби)
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • мащерка - 1/2 к.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Конското месо се измива и почиства от жили и ципи, ако има някъде. Режете на сравнително тънки пържоли и ако имате окрехкотител или чукче ги начукайте леко.

Слагате в тава или купа и заливате и поръсвате с всички изброени съставки и подправки.

Оставяте в хладилника за през нощта или поне 10-12 часа и на следващия ден прехвърляте всичко в голям плик за печене.

Правите няколко малки дупчици в него и печете на 220 градуса поне час и 10 минути в зависимост от фурната и месото може да се наложи и повече.

Поднася се с прясна салата като се почиства от парчетата лук (те се използват само за овкусяване).подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар