Мариновани миди

22/12/2016
Ваня Благоева
отВаня БлагоеваГотвач1975522563
"Перфектната мидена салата, която е чула не една и две истории за морски приключения "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 419
  • Преглеждания за месеца257
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • миди - 1500 г
  • зелен лук - 4 - 5 стръка
  • копър - 1 връзка
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • зехтин - 5 - 6 с. л.
  • олио - 1 - 2 с. л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако мидите са с черупка все още ги слагаме в подсолена вряща вода да врят за около - 4-5 минути, след което ги почистваме от черупките и измиваме хубаво. Слагаме ги в купа.

Нарязваме лука и копъра на ситно и ги добавяме в купата при мидите, след което добавяме лимоновия сок, зехтина, олиото.

Разбъркваме хубаво и посоляваме на вкус. Хубаво е да престоят няколко часа в хладилник преди консумация.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!