Пълнен карфиол

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Пълнен карфиол1 / 2
22/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • кайма - 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия
  • лук - 1/2 глава
  • майонеза - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера сипете около литър и половина вода. Посолете я и когато заври водата сложете вътре цялата глава карфиол.

Не я дръжте прекалено дълго за да не се развари - 7-8 минути са й достатъчни. С останалите съставки без майонезата омесвате каймата като за кюфтета.

Внимателно запълвате всички кухини между цветчетата на карфиола като може да си помагате с върха на ножа за попълване.

След като я напълните обилно намажете цялата глава отгоре с майонеза, така че да стане плътен слой. Премествате в тава и печете около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: