Прясно зеле с ориз и домати

22/12/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач37534314
"Постно и много вкусно - ето как да не прекаляваме по празниците "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 401
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зеле - 1/2 голяма зелка
  • ориз - 3/4 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • олио
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • сол - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината. Зелето, нарязано също на ситно, се прибавя да се запържи и при нужда се добавя още олио.

Задушава се докато поомекне зелето и се добавят солта и червеният пипер.

Разбърква се добре и се добавят 3 ч.ч. гореща вода. Вари се 20 минути, а след това се добавя оризът. Оставя се да ври на слаб огън.

Когато оризът е сварен, се добавят доматите, нарязани на ситно и ястието се вари още малко с тях.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар