Мусака с картофено пюре и гъби

22/12/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач34534294
"Безмесна мусака, която ще ви вземе акъла!"
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо230
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Сваряват се във вода с кубчетата бульон. Картофите се намачкват на пюре и излишната част от водата се изхвърля.

Гъбите се измиват и нарязват на тънко. Запържват се в олио и се оставят да се задушат до омекване.

В намазана тавичка се слага половината от пюрето. Отгоре се нареждат нарязаните на колелца кисели краставички, царевицата, гъбите и се поръсва с черен пипер.

Отгоре се слага останалата част от пюрето и се запича на 200 градуса за 20 минути.

След това може да се поръси с кашкавал и да се върне във фурната да се разтопи и запече и кашкавалът.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар