Постен гювеч на фурна

22/12/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач37134304
"Когато готвите гювеч, направете го както трябва - в истински гювеч и само с най-свежите зеленчуци от градината "
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 230
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, тиквичките и патладжанът се обелват и нарязват. Пиперката, морковът и лукът се нарязват на по-ситно.

В голяма тенджера се загрява олио, в което се запържват лукът и морковът докато олиото започне да придобива оранжев цвят. Тогава се добавя и пиперката. Запържва се малко и се прибавят картофите.

Като се запържат те, се добавят патладжанът и тиквичките. Запържват се и след това се добавя червен пипер и се разбърква докато зеленчуците хубаво почервенеят. Налива се 1 чаша вода и се оставя докато заври.

Когато водата заври, се добавят замразените зеленчуци, сол на вкус, черният пипер и чубрица. Доматите се рендосват и се добавят в тенджерата. Всичко това се разбърква добре и се изсипва в гювеч, налива се още вода и се пече на 190 градуса до готовност.

* При липса на гювеч може да се изсипе и да се изпече в голяма тава.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар