Шоколадови бонбони с портокалово сладко

23/12/2016
Galya Vasileva
отGalya VasilevaНовак924
"Обожаваме ръчно приготвените шоколадови бонбони - те са поне сто пъти по-вкусни от купешките, сигурно защото са приготвени с много любов "
Приготвяне45 мин.
Готвене5 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо290
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме портокалите на дребно и добавяме захар, слагаме на котлона, докато се редуцират до сладко.

Междувременно начупваме шоколада, добавяме му малко захар, какао и канела (или друг аромат) и го разтопяваме на водна баня или в микровълновата.

Намазваме с топлия шоколад дъната и стените на формички за бонбони и слагаме във фризера за 2-3 мин. Сваляме готовото сладко от портокали от огъня, пресипваме в друг съд и след като съвсем леко изстине, добавяме кофичката течен шоколад.

Бъркаме, докато се получи хомогенна смес с телесна температура. Вадим от фризера формичките и напълваме със сместа от портокали и течен шоколад.

Отново поставяме във фризера за 2-3 минути. След това изваждаме формичките и заливаме до горе с шоколада, с който сме изградили дъната и стените на формичките.

Леко почукваме формичките в плота, така че да се получи гладък завършек. Слагаме за последно във фризра, след като стегнат (около 5 мин.) изваждаме от фризера и от формичките и поднасяме.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар