Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Хрупкава сьомга с картофи и печени домати

Хрупкава сьомга с картофи и печени домати

ЦветелинаЦветелина
Новак
47514
Хрупкава сьомга с картофи и печени домати
Снимка: Цветелина
1 / 2
24/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Сьомга с хрупкава коричка и интересна гарнитура - свежа идея от Средиземноморската кухня, която нямахме търпение да споделим с вас"

Необходими Продукти

  • домати - 4 бр.
  • сирене - 50 гр.
  • картофи - 4 бр. пресни
  • пресен лук
  • сьомга - 3 бр. по 200 гр. (с кожа)
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джинджифил
  • зехтин
  • За винегрета
  • вода
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се нарязват на дебели шайби или наполовина, овкусяват се със сол, черен пипер и зехтин. Поставя се малко парче бяло сирене върху всяка шайба, поръсено с червен пипер. Пекат се във фурна за около 10-15 мин. на 170 градуса.

Картофите се варят до готовност. Обелват се и се слагат цели, в леко намазнен със зехтин тиган. Докато се задушават /много малко/, ги намачкваме с вилица и добавяме нарязания пресен лук. Озкусяваме с предварително направения универсален винегрет /вода, сол, черен пипер, зехтин и лимонов сок/ и малко джинджифил, разбъркваме всичко за около 30 секунди. Цялата процедура в тигана, не трябва да трае повече от 2 мин.

Всяко парче сьомга се нарязва до половината вертикал /20 - 30 мм откъм кожата/, на вълни, през 1 см разстояние. Не се реже на парчета. Вътрешността на вълните се овкусява със сол и зехтин. В предварително горещ и намазнен със зехтин тиган се поставят парчетата сьомга с кожата надолу, добавяте малко сол, запържват се докато кожата е готова и обръщате парчетата сьомга да се запържат и от другата страна. 4-5 мин. от страната на кожата и 2-3 мин. от другата са напълно достатъчни за сьомгата.

Сервира се сьомгата върху порция картофи, обградени с домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: