Напукани коледни сладки

24/12/2016
"За Коледа важното е сърцето да е весело, домът да е широко отворен за близки и приятели и сладките - да са напукани и много "
Приготвяне35 мин.
Готвене10 мин.
Общо45 мин.
Порции50
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 326
  • Преглеждания за месеца274
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

**Ако ползвате мусковадо, пресейте през цедка с помощта на лъжица, за да раздробите бучките.

Смесете всички сухи съставки - брашното, солта, какаото, бакпулвера, захарта и кафето. Изсипете зехтина и яйцата.

Разбийте с миксер докато започне да се получава тесто, после с ръце го оформете на топка. Покрийте с фолио и оставете в хладилник за около 20 минути да се охлади.

Пуснете фурната на 160 градуса с вентилатор.

От вече охладеното тесто направете топчета с големина колкото орех и ги оваляйте в пудра захар.

Наредете топчетата на разстояние 2-3 см едно от друго в тава, която сте покрили с хартия за печене. Аз ги направих в 2 тави, като пекох едновременно. Печете около 10-12 минути, не повече.

Опечените сладки ще бъдат меки отвътре и хрупкави отвън. Оставте да изстинат напълно и съхранявайте в кутия до 1 месец.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар