Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Разпилени постни сърми

Разпилени постни сърми

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Разпилени постни сърми
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 3
26/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Легендата разказва, че една разсеяна домакиня веднъж забравила да свие сармите и така се родило това вкусно ястие"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр.
  • гъби - 150 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме гъбите и ги бланшираме в подсолена вода за 5 минути. Нарязваме зелето на ситно. Вадим гъбите и ги измиваме със студена вода.

Слагаме мазнината в тенджера и запържваме гъбите, след това прибавяме зелето, докато се задуши. Накрая се прибавя ориза, червения и черния пипер.

Сипваме 3 ч.ч. вода и разбъркваме от време на време. След това прехвърляме в тава и запичаме на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
40
30
21
10
Дай твоята оценка: