Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Коледна баница с тиква, орехи и канела на розички

Коледна баница с тиква, орехи и канела на розички

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Коледна баница с тиква, орехи и канела на розички
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 6
26/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Разкошен тиквеник, който се пече ни повече, ни по-малко от половин час"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 2 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • кори за баница - 1 пакет
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства от кората и семките и се настъргва. След което се отцежда от водата. В дълбока купа се смесват тиквата, орехите, захарта и канелата. Всичко се разбърква хубаво.

След това се вземат две кори за баница, поръсват се леко с олио и се слага равномерно от сместа с тиквата. След това корите се навиват на стегнато руло.

Готовото руло се реже на два пръста разстояние. Така, че да се получат розичките. Готовите розички се подреждат плътно една до друга в тава. Същото се повтаря и с останалите продукти.

Готовата баница с тиква се пече в предварително загрята фурна на умерена фурна 180 градуса. Пече се за около 30-35 минути. След като изстине може да я поръсите с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: