Моята коледна капама

26/12/2016
"Капамата си иска майсторлък, иска си хубаво месце и много търпение, защото колкото повече изкара във фурната, толкова по-вкусна става "
Приготвяне30 мин.
Готвене330 мин.
Общо360 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо64 520
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 зелка
  • свинско месо - 500 г
  • пилешко месо - 400 г
  • наденица - 2 парчета сурова
  • дафинов лист - 4 листа
  • сланина - 150 г
  • ориз - 3/4 ч.ч.
  • вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 10 - тина зърна
  • червен пипер
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселата зелка се нарязва на дребно. Сланината се реже на тънки ивици. Двата вида месо и наденицата се нарязват също на малки парчета.

Оризът се измива и се отцежда от водата. В голям глинен гювеч се нарежда първо няколко парчета сланина. Отгоре сложих малко от нарязаното кисело зеле. Поръсих с малко червен пипер.

След това прибавих и половината от свинското и пилешкото месо. Също така и половината наденица. Добавих зърната черен пипер. Поръсих с малко сол и чубрица. Наредих няколко парчета сланина. След това отново зеле, двата вида месо и подправките.

Оставих само малко от зелето и сланината, за да покрия отгоре. Отгоре поръсих зелето с малко червен пипер и чубрица. Сложих сланината. Залях капамата с една чаена чаша червено вино и допълних с вода.

Покрих глинения гювеч с фолио. Глинения гювеч се слага в студена фурна, за да не се спука. Пекох един час на 200 градуса. След това намалих фурната на 180 градуса за около 4 часа.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Потребител#202744
Много ми хареса рецептата, ще я приготвя за тази Коледа.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв