Моята коледна капама

26/12/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач294903402
"Капамата си иска майсторлък, иска си хубаво месце и много търпение, защото колкото повече изкара във фурната, толкова по-вкусна става "
Приготвяне30 мин.
Готвене330 мин.
Общо360 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 029
  • Преглеждания за месеца36838
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселата зелка се нарязва на дребно. Сланината се реже на тънки ивици. Двата вида месо и наденицата се нарязват също на малки парчета.

Оризът се измива и се отцежда от водата. В голям глинен гювеч се нарежда първо няколко парчета сланина. Отгоре сложих малко от нарязаното кисело зеле. Поръсих с малко червен пипер.

След това прибавих и половината от свинското и пилешкото месо. Също така и половината наденица. Добавих зърната черен пипер. Поръсих с малко сол и чубрица. Наредих няколко парчета сланина. След това отново зеле, двата вида месо и подправките.

Оставих само малко от зелето и сланината, за да покрия отгоре. Отгоре поръсих зелето с малко червен пипер и чубрица. Сложих сланината. Залях капамата с една чаена чаша червено вино и допълних с вода.

Покрих глинения гювеч с фолио. Глинения гювеч се слага в студена фурна, за да не се спука. Пекох един час на 200 градуса. След това намалих фурната на 180 градуса за около 4 часа.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Потребител#202744
Много ми хареса рецептата, ще я приготвя за тази Коледа.
0
0
един българин
това не е капама - това е лангюр ...............
11
0

Виж всички коментари или напиши такъв