Лозови сарми с бял сос

26/12/2016
Албена
отАлбенаИноватор32070510933
"Насам, народе, вкусни сарми сме приготвили, с бял сос сме ги полели - насам, народе "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 024
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измиваме лозовите листа. След това ги попарваме във гореща вода за минута- две. Изваждаме ги и ги оставяме настрани да се отцедят.

През това време си приготвяме плънката. Обелваме и нарязваме лука и моркова. Нарязваме ги ма ситно. След това ги задушаваме в малко мазнина. След като поомекнат прибавяме ориза и малко вода. След като набъбне ориза добавяме доматите. Разбъркваме. Посоляваме плънката. Накрая прибавяме подправките.

Вземаме по един лозов лист и поставяме от плънката. Завиваме рулце. Сармичките редим в тенджера, която сме намазали с мазнина и поставили на дъното няколко лозови листа. Като наредим всичките сарми, наливаме в тенджерата около две чаени чаши вода и готвим на слаб котлон.

За заливката запържваме брашното. Разреждаме с около половин кафена чашка вода. Бъркаме за да стане гладка каша. Прибавяме разбитите яйца с киселото мляко и варим соса като непрекъснато бъркаме. Щом получим желаната гъстота махаме от котлона. Слагаме сол на вкус.

Поднасяме сармите полети с белия сос.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар