Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми с бял сос

Лозови сарми с бял сос

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Лозови сарми с бял сос
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
26/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Насам, народе, вкусни сарми сме приготвили, с бял сос сме ги полели - насам, народе"

Необходими Продукти

  • лозови листа
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 4 ч.ч. смлени
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • олио
  • За соса
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 1 пълна супена лъжица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измиваме лозовите листа. След това ги попарваме във гореща вода за минута- две. Изваждаме ги и ги оставяме настрани да се отцедят.

През това време си приготвяме плънката. Обелваме и нарязваме лука и моркова. Нарязваме ги ма ситно. След това ги задушаваме в малко мазнина. След като поомекнат прибавяме ориза и малко вода. След като набъбне ориза добавяме доматите. Разбъркваме. Посоляваме плънката. Накрая прибавяме подправките.

Вземаме по един лозов лист и поставяме от плънката. Завиваме рулце. Сармичките редим в тенджера, която сме намазали с мазнина и поставили на дъното няколко лозови листа. Като наредим всичките сарми, наливаме в тенджерата около две чаени чаши вода и готвим на слаб котлон.

За заливката запържваме брашното. Разреждаме с около половин кафена чашка вода. Бъркаме за да стане гладка каша. Прибавяме разбитите яйца с киселото мляко и варим соса като непрекъснато бъркаме. Щом получим желаната гъстота махаме от котлона. Слагаме сол на вкус.

Поднасяме лозовите сарми полети с белия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: