Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Новогодишна торта - пънче

Новогодишна торта - пънче

Новогодишна торта - пънче
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
26/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6-8
"Много вкусна и много ефектна новогодишна торта, с която да зарадвате цялото семейство! И весели празници!"

Необходими Продукти

  • готово руло - 1 бр.
  • блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • крем
  • прясно мляко - 200 мл
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • крем - Оле ванилия без варене
  • Сироп
  • разтворимо кафе - 1 к. ч.
  • захар - на вкус
  • уиски - 2 с.л. или ром
  • глазура
  • течен шоколад - 200 г
  • масло - 1 с.л.
  • прясно мляко - 2 - 3 с.л.
  • декорация
  • захарни звезди
  • пудра захар
  • какао
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наближава Нова година, споделям рецепта за вкусна и ефектна торта- пънче. Готовото руло се нарязва на кръгчета и се нарежда върху дъното на форма с ринг 22 см, като основа на пънчето.

Приготвя се чаша кафе със захар и смесваме със 2 с. л. уиски или ром. С четка леко се сиропира основата. Приготвя се блат от разбити яйца, захар, брашно и бакпулвер.

Сипва се в широка тава върху хартия за печене. Печем на 180 градуса за 15 минути, изважда се върху леко навлажнена кърпа и хартията се сваля. Блатът се нарязва на 4 равни ленти, всяка се сиропира леко, да не стане кашав. В купа сипваме сметана, прясно мляко и крем Оле на др Йоткер.

Разбива се с миксер за 3 минути, но да остане мек крем, не с твърди връхчета. Всяка лента се намазва с крема и се навива на руло, което се поставя върху основата и тя намазана с крем.

Втората лента се навива около първата и така докато свършат лентите. Оставя се в хладилник да стегне за час-два. Изважда се ринга се сваля и тортата се измазва отстрани с крем. Останалият се сипва в пош и се шприцоват кръгове отгоре пънчето, леко се поръсва с какао.

Приготвя се шоколадова глазура от разтопен на водна баня шоколад, лъжица масло, 2 с. л. прясно мляко на водна баня. Когато кремът леко се охлади с лъжица се поливат страните и оставяме да стегне в хладилник.

Преди сервиране се поръсва с пудра захар, за ефект на сняг, а отгоре украсих с цветни захарни звезди! Много вкусна и ефектна! Весела Коледа и Щастлива Нова година!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: