Пълнена пуйка за Коледа

26/12/2016
Ваня Благоева
отВаня БлагоеваГотвач1975522563
"Да поднесеш пълнени пуйка за Коледа си е традиция, а да приготвиш вкусна пълнена пуйка по тази рецепта е лесно, като детска игра "
Приготвяне40 мин.
Готвене300 мин.
Общо340 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо791
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме пилешките дробчета на малки кубчета (или дреболийте от пуйката, в моята пуйка нямаше сърце, дроб и воденица и заради това ползвах дробчета), в тенджерка сипваме олиото, щом се нагорещи добавяме олиото.

Запържваме ги, след което добавяме почистения и нарязан на дребни кръгчета праз лук, почистения и нарязан на дребно кромид лук и почистения и нарязан на дребно морков. Запържваме за около 4-5 минути, след което добавяме добавяме гъбите, нарязани на шайби.

Задушаваме за още 4-5 минути, след което добавяме олиза, щом промени цвета си доливаме около 2 ч. ч. вода, добавяме солта и черния пипер на вкус и варим около 15-20 минути, като от време на време бъркаме за да не се прихване.

С готовата плънка пълним пуйката и я зашиваме. Ако ни остане от плънката я нареждаме покрай пуйката в тавата. Пуйката намазваме от двете страни с черен пипер и сол.

Доливаме малко вода в тавата и завиваме с фолио. Час преди да я махнем от фурната махаме фолиото за да се запече отгоре и да хване коричка. Печем на 200 градуса до готовност.

Печенето продължава около 3-4 часа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар