Пълнени чушки с ориз и стафиди за Бъдни вечер

26/12/2016
"За най-светлият празник от годината, най-вкусните постни чушки пригответе"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо130
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - 12 - 15 бр. сушени
  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • стафиди - 60 г
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива хубаво и се оставя накиснат за около 20-тина минути. През това време се нарязват лукът и морковът на дребно. След това на котлона се слага лука да се запържи.

Лукът се пържи, докато стане златист. През това време накисваме сушените чушки в топла вода. След това към лука се добавя моркова и отцедения от водата ориз. Сместа се запържва, докато ориза стане прозрачен.

След това сваляме сместа от котлона. Подправяме сместа със сол, черен пипер и малко червен пипер. Към ориза се добавя и нарязаните на дребно стафиди. Разбъркваме хубаво.

На сушените чушки се изрязва малко от връхчетата. Сушените чушки се пълнят със сместа. Малко брашно се изсипва в чиния. Напълнените сушени чушки се набрашняват от към сместа. След това се редят в тава.

Отгоре готовите чушки се заливат с 2-3 чаени чаши вода и се слагат да се пекат. Пълнените сушени чушки се пекат на предварително загрята фурна на 200 градуса. Пекат се за около 30-40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар