Картофена яхния със заешко и елда

27/12/2016
К.Георгиева
отК.ГеоргиеваНовак3520
"От тефтерите на Баба - една много вкусна и здравословна яхния със заешко и елда, която на всяка цена трябва да опитате "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо385
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Елдата се сварява предварително по следния начин - измива се с топла вода и се запича леко в тиган докато се изсуши и леко започне да ухае. Това се прави, за да изчезне леко горчивия й вкус. След това се слага във вряща вода за около 15 мин да се свари.

Лука, морковът и пащърнакът се задушават в олио или зехтин. Добавя се домата и се задушава, докато омекне. След това се прибавят картофите и се добавят 2 ч.ч вода.

Когато са почти сварени картофите се прибавят сварените елда и заешко месо и солта. Преди да се свали от огъня се добавя и магданоза.

Ако заешкото месо не е сварено се прибавя преди картофите и когато се свари, тогава се добавят и картофите. От посочените продукти се получава около 400-500 г пюре/яхния.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар