Пържоли с праз на фурна

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Пържоли с праз на фурна
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 3
27/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Не пържоли, а истинско чудо - направо се топят в устата! Непременно опитайте!"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 2 кг
  • праз - 3 - 4 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • соев сос - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пържолките. Отупайте ги с черен пипер и малко сол. Обелете чесъна и го нарежете на ситно.

В купа смесете соевия сос, лимоновия сок, чесъна и виното. Разбъркайте добре. В тава наредете пържолите. Към тях добавете почистения и нарязан на шайби праз.

Залейте с разбития сос и печете във фурна на 200 градуса 15 минути под фолио и отвити до готовност. Сервирайте топли с подходящо питие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
30
21
10
Дай твоята оценка: