Кашкавалки с типово брашно

27/12/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Рано-рано сме станали, за да приготвим тези апетитни кашкавалки с типово брашно. Хайде идвайте на масата, че са най-вкусни, докато са топли "
Приготвяне70 мин.
Готвене20 мин.
Общо90 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо530
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в половината прясно мляко с захарта и 2 с. л. брашно, оставя се да шупне за 10 минути. Сипва се в купа в средата на пресято брашно, добавя се останалото прясно мляко, олио, меко масло, кисело мляко, сол, бакпулвер и замесваме меко тесто. Оставя се да втаса 1 час на топло.

Разделя се тестото на две части, всяка се разточва на правоъгълник и се намазва с масло, отгоре поръсваме настърган кашкавал и навиваме на руло. С нож се нарязва на кръгчета, нареждат се в намаслена тава с разреза нагоре. Така се оформя и втората част от тестото.

Приготвя се заливка от разбито яйце, кисело мляко, олио и брашно. С лъжичка се заливат отгоре всички кашкавалки и поръсваме семена. Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто. Поднасяме топли - много са вкусни!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар