Кашкавалки с типово брашно

27/12/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Рано-рано сме станали, за да приготвим тези апетитни кашкавалки с типово брашно. Хайде идвайте на масата, че са най-вкусни, докато са топли "
Приготвяне70 мин.
Готвене20 мин.
Общо90 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо684
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 200 мл
  • кисело мляко - 5 с. л.
  • захар - 1 ч. л.
  • сол - 1 ч. л.
  • олио - 50 мл
  • масло - 1 с. л.
  • суха мая - 1 пакет
  • бакпулвер - 1 ч. л.
  • типово брашно - 600 г
  • заливка
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 2 с. л.
  • кисело мляко - 2 с. л.
  • брашно - 1 ч. л.
  • кашкавал - 100 г настърган
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в половината прясно мляко с захарта и 2 с. л. брашно, оставя се да шупне за 10 минути. Сипва се в купа в средата на пресято брашно, добавя се останалото прясно мляко, олио, меко масло, кисело мляко, сол, бакпулвер и замесваме меко тесто. Оставя се да втаса 1 час на топло.

Разделя се тестото на две части, всяка се разточва на правоъгълник и се намазва с масло, отгоре поръсваме настърган кашкавал и навиваме на руло. С нож се нарязва на кръгчета, нареждат се в намаслена тава с разреза нагоре. Така се оформя и втората част от тестото.

Приготвя се заливка от разбито яйце, кисело мляко, олио и брашно. С лъжичка се заливат отгоре всички кашкавалки и поръсваме семена. Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто. Поднасяме топли - много са вкусни!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар