Ябълков тарт

29/12/2016
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф 3x
"Нали знаете, че всяка минута в кухнята се измерва най-добре с усмивките на близките "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо191
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката. Рендосаните ябълки се смесват със захарта и канелата и се сваряват за около 10 минути и се оставя да изстине.

За тестото: Яйцето и захарта се разбъркват в дълбока купа. После се добавят млякото, маргарина, ванилията, брашното и бакпулверът. Омесва се тесто.

1/4 от тестото се отделя и се оставя да престои в хладилник за 15-20 минути. След това същото тесто се разточва с дебелина 1-2 см върху набрашнен плот. После се поставя внимателно в тава за тарт, като се внимава да не се разкъса.

Върху него се слага предварително приготвената плънка. От останалото тесто се правят топки с големина на орехи и се разточват, разрязват се на тънки ивици.

Тези ивици се поставят върху плънката като решетка. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35-40 минути. След като бъде готова, се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар