Чомлек от свинско месо

24/02/2012
magi yordanova
отmagi yordanovaНовак9961
"Време е за едно от най-вкусните български ястия"
Приготвяне25 мин.
Готвене130 мин.
Общо155 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо37 047
  • Преглеждания за месеца1232
  • Преглеждания за седмицата328
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се запържва за кратко нарязаното на хапки месо и се отделя настрани.

Лукът, чесънът и морковите се нарязват на колелца, гъбите на ивици, картофите и колбасът на едри кубчета. Прехвърлят в дълбока купа. Смесват се добре с подправките и се объркват хубаво.

Пръстен гювеч се намаслява и на дъното му се поставя половината месо, а върху него - половината зеленчуци. Отгоре се слага другата половина от месото и останалите зеленчуци.

Полива се с виното, чаша вода и олиото. Гювеча се затваря с капака и се поставя в незагрята фурна. Ястието се пече на умерена температура за 2 часа.подобни рецепти тук

5 9
4 6
3 9
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

WTF
WTF
12.09.2013 22:05
Като има свинско защо ви е колбас?!?
6
1
дидо
дидо
28.03.2015 17:55
Колбасът може да е пушен бекон,което ще придаде приятен нюанс на гозбата.
3
2
Цвети
Цвети
12.09.2013 20:30
Стана много вкусно,вкъщи всички го харесаха,опитайте :)
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв