Коледен сръбски тиквеник

29/12/2016
София
отСофияНовак3812
"Не тиквеник, а вълшебство - опитайте и няма да може да спрете да ядете "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 438
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се настъргва. Към настърганата тиква се добавят захарта, маслото и ванилията.

Всяка кора се намазва със получената смес, навива се и се поставя в намазнена тава.

Пече се на 200 градуса в предварително загрята фурна до златисто кафяво.

Когато се изпече, я напръскайте с малко вода и я покрийте с кърпа, за да омекне.

По желание може да я поръсите с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар