Шницели от дивеч

29/12/2016
Йорданкаот ЙорданкаГотвач 2x
"Не грабвайте пушката, а хващайте черпака - тези шницели от диво прасе няма да се сготвят сами "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо147
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • диво прасе - 800 г месо
  • лук - 1 глава
  • яйца - 5 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • магданоз - стрък
  • сол
  • черен пипер
  • олио

Начин на приготвяне

Смелете месото на кайма. Ако ви се вижда сухо, а обичате по-мазно, може да добавите малко сланина.

В купа сложете каймата, прибавете нарязания на ситно магданоз. Сложете сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре.

Нарежете на ситно лука и го прибавете в каймата, разбъркайте.

В отделен съд смесете брашното с водата, старайте се да не се получат бучки. Прибавете сместа при каймата и разбъркайте добре.

Загрейте олиото в тиган, гребете с лъжица от месната смес и пържете до готовност.

Може да сервирате с резени лимон или салата според сезона.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар