Гръцки кекс

30/12/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач255893272
"Дайте по един лайк за този гръцки кекс, който е почти толкова добър, колкото българския или грешим "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 151
  • Преглеждания за месеца198
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 2 чаени чаши
  • брашно - 2 1/2 чаени чаши
  • брашно - 1 бакпулвер
  • портокал - 1 чаена чаша натурален сок -
  • олио - 1/2 чаена чаша
  • ванилия - 2 пакетчета
  • орехи - 3 супени лъжици смлени
  • стафиди - 2 супени лъжици
  • шоколад - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер в дълбока купа. Разбиват се до побеляване на сместа. След като сместа побелее, се добавят ванилията и олиото. Разбива се отново с миксер. След това се добавя и натуралният сок от портокал. Разбива се отново хубаво с миксер. Добавят се смлените орехи и стафидите.

Шоколадът се начупва на малки парчета и се прибавя към сместа. Разбърква се с лъжица. Брашното се пресява заедно с бакпулвера. След което се прибавя постепенно към сместа. Бърка се непрекъснато.

След като сместа стане хомогенна, се пресипва във форма за кекс. Формата за кекс се помазва с олио и се набрашнява с брашно.

Кексът се пече в предварително загрята фурна на 170 - 180 градуса . Пече се около 35 - 40 минути. Готовността на кекса се проверява с клечка за зъби.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар