Английски кейк със сироп

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Английски кейк със сироп
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
30/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12 бр.
"Ето защо англичаните непрекъснато се наливат с чай - за да имат оправдание да си хапват непрекъснато сиропиран английски кейк"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • олио - 1 в.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - 1 пакет
  • брашно - 2 в.ч.
  • сироп
  • прясно мляко - 2 в.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • захар - 1/2 в.ч.
  • кокосови стърготини - 69 г за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. След това се добавят прясното мляко и олиото. След кратко разбъркване се добавят ванилия, бакпулвер и брашно. Сместа се изсипва в леко намаслена тава и пече във фурна на 170 градуса за 20-25 минути.

Отделно в купа се смесват продуктите за сиропа до разтопяване на захарта. Млякото трябва да е студено.

Готовата торта се оставя да се поохлади малко, след което се разрязва на 12 равни парчета. Всяко парче се реже на по два триъгълника. След това се вземат две парчета триъгълници, слагат се едно върху друго, потапят се за секунди в сиропа и се овалват в кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: