Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони с тиквички и патладжан

Макарони с тиквички и патладжан

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Макарони с тиквички и патладжан
Снимка: Рая Андонова
2 / 4
30/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Паста със зеленчуци, забравяме ли нещо? Забравяме да добавим една бутилка леко италианско вино"

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г (пене ригате)
  • тиквички - 500 г
  • патладжани - 200 г
  • лук - 1 ч.ч. ситно нарязан
  • доматено пюре - 300 г
  • босилек - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • чесън - на прах
  • олио - 7 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на кубчета, посоляват и се оставят да се отцедят за 30 минути от горчивия сок, след което се изплакват. Макароните се сваряват, измиват и отцеждат. Тиквичките се нарязват на кубчета.

Лукът се задушава в олиото и се прибавят тиквичките и патладжаните. Задушават се до готовност (около 20 минути). Когато патладжаните са готови, се прибавят доматеното пюре, солта, захарта и подправките.

Оставя се да поври при непрекъснато бъркане 5-10 минути. Когато сосът се сгъсти, се добавят макароните и се разбърква за кратко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: